2013 Basel Exhibition Hermes Pavilion Showcases Philosophy In A Unique Style

At this year’s Basel exhibition Hermès has used a light construction structure and open space to create a friendly and peaceful place in the Basel International Watch Exhibition. Hermes’ pavilion vividly illustrates the concept shared by the architects Ito Ayao and Hermes brand: universal philosophy. His design celebrates the foundation of the brand’s value: meticulous handcrafting, dedication to pure manual craftsmanship, admiration for the noble temperament contained in natural materials such as wood, control of time, and its spirit of perfect precision and breakthrough innovation.
Lush nomadic space

  The entire pavilion is designed to be detachable and can be reassembled every year. In this way, although the exhibition time is short, it can also impress each visitor and maintain its long-lasting use function. Ito designed it into a double-deck space that is 34 meters long and 19 meters wide. Its area is 1,040 square meters, which is twice the size of last year. The steel frame structure of the exhibition hall is covered by 624 planks, some are straight and some are curved. They criss-cross, forming a net-like structure outside the pavilion. This layer of mesh exterior wall encloses another layer of internal structure integrating wood, metal and glass. Between these two layers of ‘skin’, a green promenade composed of 167 flowers and plants is designed. To visitors outside the museum, the wooden wall looks like a rigorous exterior wall. If you stop to take a closer look, you can also find the interior wall of the exhibition hall in its gap.
  The exterior of the pavilion is full of undulating motion, conveying its organic design concept to the world, as if the breeze is blowing, with infinite ripples. The outer wall of the pavilion constructed of wooden boards looks like a long skirt that hangs from the ground, and the wide wave skirt full of vitality is also quite swaying.
 
  The exterior of the pavilion is full of undulating motion, conveying its organic design concept to the world
Peaceful harbor
  The entrance of the pavilion is located at the corner, and the whole pavilion is like the bow of a ship facing the wind and waves. Entering from the porch, a truly peaceful habitat comes into view, and at the end of the pavilion are more private spaces, such as office, display and sales areas. A metal-wood staircase leads to the mezzanine floor. Natural dyed fabrics that symbolize Hermes style are used to decorate trees or other exhibition spaces, giving them warm and comfortable colors.
  Finally, the glass windows scattered around and inside the exhibition hall showcase the latest Hermès watch series. Like gorgeous blooming flowers, Hermes watches continue the sense of harmony in metal construction in this organic design style.
The glass windows scattered around and inside the exhibition hall display the latest Hermès watch series
A perfect encounter
  At the end of 2010, at the second Émile Hermès Design Awards established by the Hermès Enterprise Foundation, Hermès artistic director Pierre-Alexis Dumas and Ito Ayao met for the first time. Both masters respect the environment and respect traditional craftsmanship. This tacit understanding has led the two to work together to complete the construction project. Pierre-Alexis Dumas described Ito Aso as ‘a precise, prudent and sensitive person, profound and passionate, with a low-key and natural authority; his silence is as important as words, and his office Like Hermès, it has a human scale. ‘
  The Hermes Pavilion is also part of the tradition of the Japanese Tea Art Pavilion. The architecture exhibited by Ito Hiroshi fills the gap between different eras and forms, and finds a meeting point in heritage, locality and experiment.
  More Hermes brand information: hermes /